Lica s invaliditetom lakše do posla

Bez autora
Apr 28 2014

Gradski centar za socijalno preduzetništvo Beograda organizovao je servis podrške za osobe sa invaliditetom na teritoriji grada. Ovu aktivnost Centar realizuje u okviru projekta “Održivi servisi podrške za osobe sa invaliditetom“, koji sprovodi Forum mladih sa invaliditetom uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.Svrha uspostavljanja servisa je, kako prenosi Beoinfo, podizanje nivoa znanja i veština osoba sa invaliditetom radi povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada, kao i njihovo osnaživanje za rad u poslovnom ambijentu.

Lica s invaliditetom lakše do poslaGradski centar za socijalno preduzetništvo Beograda organizovao je servis podrške za osobe sa invaliditetom na teritoriji grada.

Ovu aktivnost Centar realizuje u okviru projekta “Održivi servisi podrške za osobe sa invaliditetom“, koji sprovodi Forum mladih sa invaliditetom uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Svrha uspostavljanja servisa je, kako prenosi Beoinfo, podizanje nivoa znanja i veština osoba sa invaliditetom radi povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada, kao i njihovo osnaživanje za rad u poslovnom ambijentu.

Ključna aktivnost projekta odnosi se na realizaciju niza edukacija koje su usmerene na jačanje kapaciteta polaznika za zapošljavanje. Prvi deo šestodnevnog programa počeo je 22. aprila, a sledeći krug edukacija počinje 12. maja.

Polaznici uče asertivnu, poslovnu i internet komunikaciju, kancelarijsko poslovanje i rad na računaru u poslovnom okruženju.

U Centru je u toku prijavljivanje za edukaciju pisanja poslovnog plana, koja će omogućiti zainteresovanim nezaposlenim licima iz teže zapošljivih kategorija sa teritorije grada Beograda da se prijave na poziv Gradske uprave - Sekretarijata za privredu za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava za samozapošljavanje.

Centar za socijalno preduzetništvo se od 15. aprila nalazi na novoj adresi na Trgu Nikole Pašića 8.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik